sportsclub.dk

Hvor Mange Perioder Er Der I Ishockey?

Billede: canva.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Ishockey er en fed sport. Mange kommer desværre til kort i forhold til reglerne, inden de skal ud at se deres første kamp. Der er nemlig en helt del regler at holde styr på, som man ikke altid lærer fra barnsben herhjemme. Se antal perioder + få svar på andre ishockey spørgsmål her.

Hvor mange perioder er der i ishockey? Der er tre perioder i en ishockey kamp. 1., 2., og 3. periode. Hver periode har 20 minutter effektiv spilletid. I ishockey stopper man nemlig kampuret ved spilstop modsat eksempelvis fodbold. Der er pause mellem hver periode på cirka 15 minutter + en timeout på 30 sekunder pr. Hold pr. kamp.

Man ved derfor aldrig helt med sikkerhed, hvor lang en ishockey kamp bliver. En anden grund til dette skyldes nemlig også, at der altid skal findes en vinder. Man spiller ikke uafgjort i ishockey, og hvis der ikke er et hold som er foran efter 60 minutters effektiv spil, så spiller man overtid.

Der er forskellige regler for, hvordan overtiden afvikles. Ved verdensmesterskaberne er overtiden på fem minutter, hvor første hold der scorer vinder kampen.

Ved nogle turneringer bliver man ved med at forlænge overtiden, hvis der ikke findes en vinder, og ved andre turneringer laver man en shootout, hvis der ikke er fundet en vinder efter overtid.

Denne artikels fokus er på at fortælle, at der altså er tre perioder, når man spiller ishockey. Har du en masse ubesvarede spørgsmål til sporten? Så frygt ej. Vi har nemlig skrevet mange artikler om ishockey, og der kommer hele tiden nye.

Find andre svar på spørgsmål om Ishockey ved at klikke ind på vores nedenstående artikler:

Vi prøver løbende at udbrede og hjælpe det danske folk med at forstå, hvor fantastisk en sport ishockey er. Den bliver ofte gemt lidt væk i medierne, hvor fodbold og håndbold har været prioriteret rigtig meget gennem årene. Det virker dog til, at interessen for ishockey, amerikansk fodbold og basketball er kommet for at blive.

Tak fordi du holder dig opdateret inde på Sportsclub og…….

Vi vil også bruge lejligheden til at sende et kæmpe tak til Illums Bolighus, der via støtte har gjort publiceringen af denne artikel til en mulighed. Illums Bolighus er kongelig hofleverandør og udbyder anerkendte designs i forhold til boligindret. Du kan blandt andet finde Royal Copenhagen Blå Elements på deres webshop.