sportsclub.dk

Hvad Er Hockey?

Billede: Pixabay, StockSnap
Udgivet d. 05.03.2021
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Hockey er faktisk ikke det samme som ishockey, selvom man skulle tro det, da udtrykket ofte også bliver brugt indenfor ishockey. 

Definition

Hockey er en holdsport, som er en del af hockey-familien. Den opstod i England og kolonier i 1800-tallet og handler om, ligesom så mange andre sportsgrene, at score mål hos ens modstander. 

Der er to hold på banen af gange, hvor alle har en 'pind'/stick, som man bruger til at spille bolden rundt på banen med. Igennem finter, forskellige kombinationer m.fl. scorer man mål hos modstanderen på et lille mål, som faktisk også har en målmand. 

For at hockey ikke bliver sammenlignet med ishockey, har man også udviklet på navnet, så det de fleste steder nu hedder landhockey, så forvirringen ikke er nær så stor. Den helt store forskel er dog, at hockey både kan spilles indenfor og udenfor. Det kan ishockey ikke så ofte, i hvert fald ikke i Danmark, da der ikke kommer så kolde minusgrader til, at man kan lave en skøjtebane.

Ishockey

Ishockey derimod foregår, ligesom det også ligger i ordet, på is. Alle spillere har skøjter på og en ordentlig omgang udstyr i form af dragt, handsker og hjelm, så de ikke kommer til skade, hvis de vælter/falder eller blive skubbet til af modstanderne. 

Bolden i ishockey er ikke rund, men flad og hedder en 'puck'. 

Begge ovenstående discipliner er også en del af ol-programmet. Her deltager der hold fra hele verden og der er gerne både en kvinde- og mandelandshold. 

Her skal vi huske at takke: Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette tekstindhold. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: Medaljon. Herfra siger vi tusind tak.