sportsclub.dk

Hvad Vejer En Ishockeypuck? Så Tung Er En Puck!

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 03.08.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Hvad vejer en ishockeypuck? Her snakker vi om den der lille sorte gummiting, som man bruger til at spille ishockey med og ikke en Puch som i en knallert.

En puck kan smadre alt fra tænder til plexiglas og knogler, men hvad vejer en ishockeypuck egentlig? Se med her og bliv klogere på, hvorfor den lille gummiskive kan slå så hårdt.

Så meget vejrer en ishockeypuck

Selvom man skulle tro det, så vejer ishockeypucke ikke altid det samme. Der er faktisk forskel på dem - også selvom de har samme diameter. 

En ishockeypuck har en tykkelse (højde) på 2,536 cm. og en diameter på 7,62 cm. Disse mål er faste, når det gælder en "rigtig" puck, mens du kan opleve mindre pucke til børn.

Puckens vægt er dog lidt mere fleksibel. En ishockeypuck kan nemlig veje mellem 156 og 170 gram. 

En ishockeypuck er lavet af sort vulkaniseret gummi. Vulkaniseringen af gummiet gør, at den bevarer sin elastiske egenskaber. Det er blandt andet derfor, at man kan se den hoppe og lave sjove udspring, når den rammer banden.

Men hvorfor har man så så meget udstyr på, når det er en gummiskive, som man spiller med? Vulkaniseringen af gummiet i pucken gør, at den, selvom den er elastisk, er meget hård - især i kernen. 

Det er ikke ualmindeligt, at et skud bliver sendt afsted med over 100 km/t, når pucken bliver fyret af - på forholdsvis lav afstand. Verdens hårdeste skud er registreret til 176,2 km/t. Det er den canadiske NHL-spiller, Jared Cowen, der er manden bag verdens hårdeste skud.

Med udviklingen i både spillernes træning og udstyr, er det store spørgsmål, om det ikke blot er et spørgsmål om tid, før en spiller runder de 200 km/t med et skud.

Tak for støtten

Vi takker til sidst Illum Bolighus og deres støtte til dette indlæg. I deres fysiske butikker samt online webshop finder du et gigantisk udvalg af danske designervarer, heriblandt et ikonisk Carl Hansen og søn spisebord