sportsclub.dk

Hvor Mange Regler Er Det I Hockey?

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 17.08.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

De mange regler i ishockey er ofte dem, der kan gøre det svært for nybegyndere, seere og nye fans at følge sporten, for der er mange af dem - og de skiller sig en del ud fra reglerne i en lang række af de øvrige sportsgrene.

Men hvor mange regler er der i hockey? Det forsøger vi at give et svar på her i denne artikel.

Flere end 200 regler i ishockey

I det internationale ishockeyforbunds (IIHF) regelbog fra 2018-2022 er der intet mindre end 226 regler. Antallet af regler i de enkelte ligaer kan dog variere derefter, da der kan være regionale regler, som de enkelte lande og ligaer kører med, så de øvrige lande ikke har.

Disse regler kan blandt andet være indskærpelser af de eksisterende regler udstukket af IIHF.

Reglerne i regelbogen inkluderer blandt andet ikke økonomiske regler og retningslinjer for transfers for den enkelte liga. DIsse regler er nationalt bestemt og varierer fra liga til liga.

Blandt de sværeste regler at forstå for folk der er nye indenfor ishockeysporten, finder man icing-reglen, hvor det angribende hold ikke må skyde pucken ned bag modstanderholdets baglinje, før de er kommet over midten.

Hovedparten af de øvrige regler omhandler spilforstyrende regler, som går på enten voldelig adfærd overfor en modstander eller handlinger der stopper eller forhindrer en modstander i at komme frem til pucken eller stopper den puckførende spillers fremdrift.

Derudover er der også en lang række regler, som skal forhindre tidstrækning, herunder for langsomme udskiftninger og brok.

Hvert år justeres reglerne i dansk ishockey, så der kommer fokuspunkter for den bestemte sæson. I 2020-2021 sæsonen har de danske dommere fokus på målmands-interference, farlige hændelser, spilforstyrende elementer og ulovligt brug af staven, tidsspild, faceoff-afvikling og diving som nogle af de primære fokusområder.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et enormt udvalg af moderne elektronik på deres store webshop, heriblandt produkter som et gaming tastatur, bluetooth højttalere, smartwatches og meget, meget mere.