sportsclub.dk

Hvad Er Icing I Ishockey? Få Styr På Den Sjove Regel

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 07.08.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Ishockeysporten er fuld af sjove regler, som gør, at mange ikke helt kan finde ud af sporten. Her er der især en regel, som står som den absolut sværeste at forstå - og det er icing.

Hvad er icing i ishockey, har de fleste spurgt om, når de har set deres første ishockeykamp. Bliv klogere på den sjove regel i verdens måske hurtigste sport her.

Icing - reglen mod fedtspil

Ishockeybanen er opdelt i zoner, hvor røde og blå linjer deler dem op. De røde linjer markerer baglinjerne og midterlinjen, mens de blå linjer markerer de tre zoner - egen zone (defensiv zone), midterzonen og offensiv zone (modstandernes ende).

Icing er, når du skyder pucken ned bag baglinjen, før du er kommet over midterlinjen.

Før var icing statisk, men i dag kan icingen ophæves, hvis en spiller fra det hold,  der skyder pucken ned bag baglinjen, er den første til at få fat i pucken.

Icingreglen er i dag en hybridregel, så hvis to spillere er på vej mod pucken - og spilleren fra det hold, hvis baglinje pucken er skudt ned bag passerer faceoffzonen først, kan linjedommeren fløjte for icing, før en af spillerne får fat i pucken.

Denne regel er indført for at undgå farlige situationer, hvor spillerne kommer med for høj fart hen imod banden. 

Icingreglen blev indført i ishockeysporten godt 50-60 år efter, at sporten for alvor var begyndt at få ensrettede regelsæt. Formålet med reglen er at straffe spilforsinkende handlinger.

Når et hold skyder pucken til icing, bliver spillet stoppet, hvorefter det startes op med en faceoff, hvor pucken smides, i holdets defensive zone. Derudover må man ikke skifte ud i forbindelse med, at man har skudt pucken til icing.

Spiller et hold i undertal, så kan der ikke blive fløjtet for icing imod dem.