sportsclub.dk

Hvorfor Guldhjelm I Ishockey? Få Svaret Her

Billede: Canva.com
Udgivet d. 22.04.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Der er flere forskellige historier til, hvorfor man bruger en guldhjelm i ishockey alt efter, hvilken liga man taler om.

I den danske ishockeyliga, som lige nu hedder Metal Ligaen, får alle spillerne på mesterskabsholdet en guldhjelm, når de vinder hele turneringen. Det er på den måde et symbol på, at man har vundet guld, på samme måde som en studenterhue fungerer, når du har bestået gymnasiet.

I USA bruger de ikke guldhjelme, men derimod får vinderne af den amerikanske hockeyliga NHL en ring i stedet, som et symbol på, at de har vundet ligaen, som hedder Stanley Cup-ringen.

I Finland er der nogle andre regler for, hvornår en spiller bruger en guldhjelm i ishockey. På hvert hold er der en spiller, som bærer en guldhjelm under kampene. Dette har stået på siden 1994, hvor en betting-sponsor fandt på, at man skulle kunne spille på nogle flere ting under kampene.


Det er ikke så nemt at kende forskel på spillerne i ishockey, da man har meget udstyr på. I Finland har den bedste og mest scorende spiller en guldhjelm på, som man bedre kan kende spilleren. Det er dog også for at sætte fokus på sponsoren, som har klistret guldhjelmen til med logo’er, og så er der flere bettingmuligheder på denne spiller.


Det er blevet en tradition i Finland, hvor det er en stor prestige at spille med hjelmen, men den spiller der bærer den får ofte nok at se til, da modstanderholdet ofte er ekstra meget ude på at stoppe denne spiller, og den er også blevet kaldet for hit-me-helmet.

I den Schweiziske liga har de ikke en guldhjelm, men en anden sjov tradition. Her skal topscoreren af holdet have en trøje på med flammer. Det er nogle sjove initiativer til, hvordan man kan sætte lidt mere kulør på denne fantastiske sportsgren, hvor det også kunne være sjovt at se nogle af disse tiltag i NHL eller den danske liga.

Ishockey er generelt en seer venlig sport fuld af sjove traditioner, gimmicks og historier. Guldhjelmen herhjemme er altså symbolet på, at holdet er blevet danske mestre, og de får udleveret hjelmen, når de vinder ligaen.

Tak til Billig Fitness Sverige

Vi vil gerne sende et stort tak til Billig Fitness, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Billig Fitness er leverandør af fitnessudstyr til både Danmark, Norge og Sverige, og sørger for, at man kan træne med lækkert udstyr ved siden af sin sport. Man kan blandt andet finde håndvægte, kettlebell, sjippetov, foam rollers og meget mere på deres hjemmeside.