sportsclub.dk

Hvad Er Powerplay I Ishockey

Billede: Canva.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Man bruger også udtrykket powerplay i cricket, lacrosse etc., men herhjemme er powerplay især kendt fra ishockey. Ved du ikke hvad det betyder? Så læs med her.

Hvad er powerplay i ishockey? Power Play er et udtryk, der bliver brugt i sport, når det ene hold har en numerisk fordel over det andet grundet en overtrædelse af reglerne. I powerplay i ishockey kan det ene hold både spille 5 mod 4 eller 5 mod 3, alt efter, hvor mange der er vist ud.

Der er tre forskellige tidsstaffe man kan få, hvis man laver en overtrædelse i ishockey. En minor er det samme som to minutter. En double-minor er en fire minutters tidsstraf, og en major er en tidsstraf på fem minutter.

Når man får disse straffe, må man altså ikke skifte en anden spiller ind, og ens hold er derfor i undertal.

En spiller betyder meget i ishockey, og man er derfor ofte presset helt i bund, når modstanderholdet har powerplay.

Man hører ofte referencen blive brugt i fodbold, hvor kommentatoreren udtaler: Det er næsten ligesom powerplay det her.

Her bliver refererers der til ishockey, hvor mange presser det ene hold helt i bund. Der er dog ikke officielt noget, som hedder powerplay i fodbold.

Disse sportsgrene bruger PowerPlay

Udover ishockey er der også andre sportsgrene, hvor du kan finde udtrykket powerplay. Det bliver faktisk også brugt i Muggle quidditch, som er et spil opfundet baseret på Harry Potter universet.

Reglerne vedr. Powerplay i lacrosse er meget lig med dem, som man ser i ishockey. Det har dog en lidt anden betydning i disse spil:

Vi håber, at du blev lidt klogere på ishockey. Det er lidt sjovere at tage ud at se en kamp, hvis man kan forstå de mest basale regler, og powerplay er en stor del af ishockey.

Tak til Formula Swiss

Vi vil gerne sende et ydmygt tak til Formula Swiss, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Formula Swiss er en familieejet producent fra Schweiz, der er specialiseret i at lave produkter, som indeholder CBD.