sportsclub.dk

Hvor Stammer Håndbold Fra?

Billede: Canva.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Har du undret dig over, hvorfor Danmark er så gode til håndbold? Vi har en stærk håndboldkultur i det ganske danske land, og det er der en bestemt grund til.

Hvor stammer håndbold fra? Håndbold blev opfundet i Danmark i 1897 af R.N.Ernst og Holger Nielsen, som begge var ansat i skolevæsenet. Håndbold har været en del af de Olympiske Lege siden 1936, og det er i dag en sportsgren der dyrkes de fleste steder i verden.

Danmark er både blevet verdensmester i kvinde- og herrehåndbold. I 1997 vandt det danske kvindelandshold verdensmesterskabet, og i 2019 vandt de danske herre deres første VM-titel.

Ja, Danmark har vundet stort set alt, hvad der kan vindes, når det kommer til håndbold. Både herre- og kvindelandsholdet har også vundet OL-guld, hvor herrelandsholdet “kun” har vundet det en gang, har de danske vindet vundet guld hele tre gange: 1996, 2000 og 2004.

På Danmarkshistorien.dk står der, at håndbolden højst sandsynlig stammer fra Danmark, og når man googler spørgsmålet på engelsk, bliver Danmark også krediteret flere steder, som værende de første til at kodificere reglerne.

Der er dog sket meget med håndbolden siden de første regler, og første gang håndbold var med til OL blev sporten dyrket udendørs.

Men for at få det på det rene, så mener vi og mange flere, at håndbold stammer fra Danmark.

Denne artikel var udarbejdet med støtte fra Net2Kompaniet. Vi sender derfor et stort tak til Net2Kompagniet, som er en online forhandler af vinduer og døre i høj kvalitet til billige priser.