sportsclub.dk

Hvor Mange Gange Har Danmark Vundet VM I Håndbold?

Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Vi her i lillebitte Danmark har en lang og stolt tradition inden for sporten håndbold. Håndbold er faktisk opfundet netop i Danmark, og vi er da også en af de mest vindende nationer i verden. Vi har prøvet at dominere sporten på både herre- og kvindesiden i forhold til landsholdshåndbold, hvor vi har vundet alle de turneringer, der er at vinde, og den danske håndboldliga, både for herre og kvinder, betragtes som en af verdens allerbedste.

Danmark har som håndboldnation vundet et utal af medaljer både ved EM, VM og OL, og det er både lykkedes kvindelandsholdet og herrelandsholdet at blive verdensmestre; kvinderne i 1997 og herrene i 2019, og de er dermed også forsvarende verdensmestre.

VM-guld til kvindelandsholdet i håndbold - 1997

VM i håndbold for kvinder 1997 blev afholdt i Tyskland. Danmark vandt en knusende 13 måls sejr over Norge i finalen med cifrene 33-20 til Danmark.

Træner: Ulrik Wilbek

Spillere: Lene Rantala, Helle Simonsen, Tina Bøttzau, Lone Mathiesen, Merete Møller, Gitte Sunesen, Tonje Kjærgaard, Maybrit Nielsen, Anne Dorthe Tanderup (anfører), Camilla Andersen, Anette Hoffmann-Møberg, Janne Kolling, Anja Andersen, Gitte Madsen, Susanne Munk Lauritsen og Karina Jespersen.

Den helt store danske stjerne var Anja Andersen, der samme år også blev hædret som verdens bedste håndboldspiller.

VM-guld til herrelandsholdet i håndbold - 2019

VM i håndbold for herre 2019 blev afhold i Danmark og Tyskland. Danmark vandt en storsejr på 31-22 over Norge i finalen, som blev spillet i Jyske Bank Boxen i Herning i Danmark.

Træner: Nikolaj Jacobsen

Spillere: Niklas Landin, Jannick Green, René Toft Hansen, Henrik Toft Hansen, Anders Zachariassen, Simon Hald, Casper U. Mortensen, Magnus Landin, Lasse Svan, Hans Lindberg, Mikkel Hansen, Nikolaj Markussen, Henrik Møllgaard, Mads Mensah, Rasmus Lauge, Morten Olsen, Niclas Kirkeløkke og Nikolaj Øris.

Danske Mikkel Hansen var slutrundens helt store profil. Han blev topscorer med 72 mål i turneringen og også kåret som turneringens bedste spiller. Senere blev han også udnævnt til verdens bedste håndboldspiller for fjerde gang i karrieren.

Tak for støtten

Denne artikel er støttet af Curvii, og det vil vi gerne sige mange tak for. Kender du ikke Curvii, kan vi fortælle, at de en af Danmarks største forhandlere af plus size-tøj og fører bl.a. det populære mærke Pont Neuf.