sportsclub.dk

Hvad Betyder Blåt Kort I Håndbold?

Billede: Canva.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

De fleste kender et rødt og et gult kort, både når det kommer til håndbold og fodbold. Gult betyder advarsel og rødt betyder udvisning, men hvad betyder blåt? Få svaret HER!

Hvad betyder blåt kort i håndbold? Et blåt kort er en udvidelse til det røde. Det blå kort betyder, at man kan få en yderligere straf ud over det sædvanlige, hvis man først modtager et rødt kort og derefter et blåt. Man har brugt det blå kort siden 2015 for at kunne indberette grove forseelser efter en kamp.

Det blå kort betyder altså, at du får en længere karantæne. I håndbold er det nemlig sådan, at man må spille igen den efterfølgende kamp, hvis man har modtaget et rødt kort. Dette må man eksempelvis ikke i fodbold, og dette kan nogle gange skabe forvirring.

Det er stadig kun på eliteniveau, hvor man støder på det blå kort. Det er derfor stadig en sjældenhed, at man ser det blå kort blive brugt. Det er nemlig kun ved ekstra grove forseelser, da man ellers blot bruger et rødt kort.

Det er dog set, at man kan slippe for karantæne, selvom man har modtaget et blåt kort. Dette skete eksempelvis da Jesper Nøddesbo modtog et blåt kort i DM finalen i 2019.

Her fik han et blåt kort for at give en modstander en albue i maven. Dommeren så dog situationen igennem igen efter kampen, og her kan de igen tage en vurdering af, om det blot skal være et rødt eller blåt kort.

Ja, det var altså kort og godt om, hvad et blåt kort betyder i håndbold. Hos Sportsclub holder vi os løbende opdateret med sjove Q&A’s vedrørende håndbold. Ved du egentlig, hvor håndbolden blev opfundet? Læs denne artikel for at blive klogere: Hvor stammer håndbold fra?