sportsclub.dk

Hvor Mange Perioder Er Der I Amerikansk Fodbold? » Quarters

Billede: Canva.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

En amerikansk fodboldkamp bliver delt op med fire pauser, og derfor kalder man perioderne for quarters, altså et kvart. Det kan være lidt forvirrende med, hvordan de deler deres sportsgrene op i Amerika, da der ofte er mange spilstop. Vi har fokus på dette i dagens artikel.

Hvor mange perioder er der i amerikansk fodbold? Der er fire perioder i amerikansk fodbold, og det bliver derfor kaldt quarters, som betyder et kvarter på dansk. En quarter varer i 15 minutter, men det gør den nødvendigvis ikke i alt amerikansk sport, hvor en quarter kun varer 12 min i NBA, men det er altså et kvarter i amerikansk fodbold.

En kamp i NFL, National Football League, er delt op i fire quarters af et kvarter. Ved halvleg holder man en 12 minutters pause, og imellem quarter 1 og 2 samt 3 og 4, er der også indført en kort pause på to minutter.

Man ser ofte, at der er forskellige regler fra, om der dystes på højeste niveau eller et lidt lavere niveau. I college football er en kamp også en time, men her deler man kampen op i to halvlege af 30 minutters varighed.

I high school spiller man to halvlege af 48 minutter, altså 24 minutter pr. Halvleg.

Hvorfor hedder det quarters og ikke perioder?

Man kalder det perioder i eksempelvis ishockey, hvor man spiller tre gange af 20 minutter. I basketball og amerikansk fodbold har man det pauserne i fire dele, og derfor kalder man det quarters, som altså betyder fjerdedele.

Man holder stadig halvleg i midten af kampen, og denne pause er længere end de andre spilstops, hvor man ofte har en kort pause, hvor man også bytter side. I NFL har man byttet side efter hver quarter siden 1920, for at gøre det mere fair for begge hold.

Det skyldes blandt andet, at der kan være store forskelle på vejret, når man dyster i udendørs sport, og her kan en side godt være at foretrække frem for en anden.

Vi håber, at du blev lidt klogere på, hvor mange perioder, altså quarters, som man spiller i amerikansk fodbold.

Vi sætter løbende en masse fokus på amerikansk sport, og især amerikansk fodbold. Læs blandt andet nogle af disse sjove artikler, hvis du kommer til kort, når du ser amerikansk fodbold med venner eller bekendte.

Tak til Perlen Odense

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort og ydmygt tak til Perlen i Odense, som via støtte har gjort skabelsen af denne artikel til virkelighed. Perlen Odense er en guldsmed- og smykkeforretning med tilhørende webshop, hvor man kan finde smukke smykker i alle mulige afskygninger til både kvinder, mænd og børn.