sportsclub.dk

Hvor Mange Spillere Er Der På Banen I Amerikansk Fodbold?

Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Amerikansk fodbold er en komplet anden sport end det fodbold, som spilles andre steder i verden, men på ét væsentligt punkt er de to sportsgrene ens, og det er i forhold til, hvor mange spillere der er på banen.

I amerikansk fodbold har hvert hold 11 spillere på banen på ethvert givent tidspunkt i kampen.

Dog har hvert hold 45 spillere med til kampen, og hver af disse har en rolle at spille på enten offence, defence eller special teams.

Offence (angrebet)

Offence består af holdets angribende spillere, som er dem, der forsøger at score touchdowns.

Offence-positioner:

Der findes flere positioner, men disse er alle strategiske videreudviklinger af de ovenstående grundlæggende positioner i amerikansk fodbold.

Defence (forsvaret)

Defence består af holdets forsvarende spillere, som er dem, der forsøger at forhindre det andet hold i at score ved at tackle boldbæreren, opfange det angribende holds afleveringer (interception) eller få boldbæreren til at tabe bolden og overtage den selv (fumble). Både interception og fumble kaldes også turnovers i amerikansk fodbold.

Defence-positioner:

Der findes flere positioner, men disse er alle strategiske videreudviklinger af de ovenstående grundlæggende positioner i amerikansk fodbold.

Special teams (alle “spark”)

Special teams er på banen, når der er kick-off, når der skal puntes og når der skal sparkes for et field goal eller for et ekstra point efter touchdown. Der er et special team til både offence og defence.

Special teams-positioner:

Tak til avXperten

Denne artikel er lavet med støtte fra avXperten. Står du og mangler en forlængerledning eller noget andet elektronik eller AV-udstyr, så besøg deres netbutik.