sportsclub.dk

Hvor Stor Er En Amerikansk Fodbold?

Billede: Pixabay, OpenClipart-Vectors
Udgivet d. 18.11.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Mål på bolden

En almindelig amerikansk fodbold kan variere i størrelsen. Længden kan gå fra 27,62 - 29,05 cm. Dermed kan vægten også variere fra 400 - 425 gram. 

Har du behov for lidt flere informationer vedrørende amerikansk fodbold, så læs endelig videre!

Facts om amerikansk fodbold

Selve disciplinen blev en del af sportens verden i USA i slutningen af 1800-tallet. Den blev udviklet med inspiration fra fodbold og rugby og har haft succes lige siden. En almindelig bane til amerikansk fodbold måler 109,73 x 48,77 m. Selve holdene består af 11 spillere hver, hvor de spiller mod hinanden i 4 x 15 minutter. 

Superbowl

Amerikansk fodbold er den sportsgren i USA, der har flest tilskuer og især eventet Superbowl er en stor begivenhed i hele landet. Superbowl er den årlige finale i NFL (National Football League) og hører blandt de mest sete programmer. Showet til finalen skulle være helt enestående og mange store kunstnere kommer også og synger. Desuden er det dog ikke kun den store NFL-liga, der kan trække tilskuere til. Tager man en normal collegekamp, kan den også nemt tiltrække 100.000 tilskuere.

Ligesom så mange andre sportsgrene er det bolden, der har det store fokus og jeg synes, det er fedt at den skifter mellem både hænder og fødder i netop denne sport. Jeg har selv min første Superbowl til gode, men mon ikke jeg nok skal få set et par stykker indenfor de næste mange år.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for støtten, de har bidraget til denne artikel. Der kan du bestille et sortiment fra Wioga. Tak til Perlen Odense, det betyder meget for os.