sportsclub.dk

Hvorfor Hedder Det Amerikansk Fodbold?

Billede: Canva.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Ligesom vi ikke mener, at amerikaneren helt forstår, hvad fodbold er, så mener de heller ikke, at vi helt forstår, hvad amerikansk fodbold er. Bliv klogere på, hvorfor vi sætter amerikansk foran fodbold.

Hvorfor heddet det Amerikansk fodbold? Det hedder Amerikansk Fodbold, fordi sporten stammer fra Amerika. Det er en udvidet version af rugby og fodbold. På amerikansk hedder det blot football, hvorimod fodbold bliver kaldt soccer. Første gang der blev spillet en officel amerikansk fodboldkamp var tilbage i 1982.

Navnet kommer af, at man sparker til bolden. Mange synes det er sjovt, da man bruger hænderne mere i amerikansk fodbold.

Amerikansk fodbold har udviklet sig meget i forhold til regler, og det er en voksende sport i Danmark. Den blev især udbredt i starten af 00’erne, da NFL (Natioanl Football League) begyndte at blive vist på dansk TV.

Dette var altså kort og godt om, hvorfor vi kalder det amerikansk fodbold og ikke blot fodbold, som er en helt anden sportsgren herhjemme.

Kunne du tænke dig at blive endnu klogere på amerikansk fodbold? Så læs nogle af vores andre Q&A’s her:

Der vil løbende blive besvaret en masse spørgsmål vedrørende amerikansk fodbold. Så hvis du vil være godt klædt på, næste gang du skal sidde og se SuperBowl med venner, eller hvis du overvejer at starte til denne fantastiske sport, kan du altså få nogle gode råd med fra SportsClub.

Billig Fitness

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Billig Fitness, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Billig Fitness er leverandør af fitnessudstyr i både Danmark, Sverige og Norge.

Du kan finde en masse billigt træningsudstyr at starte en frisk morgenrutine på. Find alt fra en Foam Roller, en god yogamatte eller en træningsbold på en af deres webshops.