sportsclub.dk

Hvad Hedder En Amerikansk Fodbold?

Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Det mest almindelige at kalde en Amerikansk fodbold herhjemme er en Amerikansk fodbold. Bolden har dog også et andet navn, og i Nordamerika kalder de dog også bare for en football.

Hvad hedder en Amerikansk fodbold? En Amerikansk fodbold hedder en Football i USA og Canada, hvorimod en football i England ville være det, som vi kender som en traditionel fodbold. Amerikansk fodbold hedder også Gridiron, hvilket har reference til banen, og man kan derfor også sige en Gridiron bold.

Når man beskriver både Rugby og Amerikanske fodbolde, bliver udtrykket prolate spheroid også brugt, hvilket referere til formen på bolden. Det mest populære brand for bolden er Wilson, som er den officielle bold i NFL, men andre som NIKE og Selected mf. producerer også amerikanske fodbolde.

Amerikansk fodbold er Nordamerikas videreudvikling af rugby, hvilket i dag er to meget forskellige sportsgrene.

Det mest almindelige navn til en Amerikansk fodbold herhjemme er blot at kalde det for en Amerikansk fodbold.

Er du interesseret i at vide mere om en Amerikansk fodbold? Læs om vægt og størrelse her ? Hvor meget vejer en Amerikansk fodbold.

Hos SportsClub er vi vilde med NFL. Vi opdatere derfor løbende vores side med en masse fun facts om NFL, hvor vi især sætter fokus på regler og giver Q&A’s til folk der gerne vil lære mere om, hvordan de spiller fodbold på den anden side af Atlanten.

Vi håber, at du blev lidt klogere på, hvad en Amerikansk fodbold hedder.

Tak til avXperten

Afslutningsvis vil vi gerne lige sende et kæmpe tak til avXperten, der via støtte har gjort denne artikel mulig. AvXperten er en webshop, hvor man kan finde alverdens gadgets og elektronisk udstyr. Find blandt andet en masse komponenter og kabler såsom VGA til HDMI, USB hub, Netværkskabler og meget meget mere.