sportsclub.dk

Hvordan Kaster Man En Amerikansk Fodbold?

Billede: pixabay.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

At kaste en Amerikansk fodbold er for nybegyndere ret vanskeligt.

I dette indlæg får du en hurtig guide til hvordan du helt simpelt kan begynde at træne dit kast i Amerikansk fodbold.

Guide: Sådan kaster du en amerikansk fodbold

Det er ret komplekst at kaste en amerikansk fodbold for første gang, her har du en hurtig step-by-step guide til hvordan du bør bære dig ad:

  1. Tag bolden. Den mest almindelige måde at holde bolden på er ved at placere din ringfinger og lillefinger så de krydser båndene på bolden. Herefter placere du din tommelfinger under bolden, din pegefinger skal være over en syning. Din tommelfinger og pegefinger skal gerne forme en “L” form når du holder bolden korrekt. Hold kun bolden med fingerspidserne, lad den ikke hvile i din håndflade.
  2. Indtag den rette kasteposition. Som hovedregel skal du altid stå 90 grader fra det område du forsøger at ramme.
  3. Hold bolden tæt på øret. Inden du kaster, placer bolden tæt på dit øre og stabiliser den med din anden hånd.
  4. Træk kaste hånd tilbage. Giv slip med den hånd du ikke kaster med, og træk hånd samt bold tilbage så den nu er bag dit øre.
  5. Kast i en halvcirkel. Kast nu bolden, og forsøg at kaste med en halvcirkel bevægelse i din arm. Giv slip på bolden midt i denne halvcirkel bevægelse.
  6. Øvelse gør mester. Bliv ved med at kaste indtil du finder den rette teknik, det kræver mange forsøg inden du får indbygget denne teknik i både hånd og hjerne.

Hvis du vil se en professionel i aktion kan du med fordel se denne lærerige video:

Tak til avXperten

Tak til avXperten for at støtte udarbejdelsen af dette indlæg. Hos avXperten finder du alt inden for kabler og smarte gadgets som fx en keyfinder eller en rejseadapter.