sportsclub.dk

Hvem Opfandt Fodbold?

Billede: pixabay.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Fodbold er i dag en af de meste populære, hvis ikke DEN mest populære sport i verden.

Selve oprindelse er svær at slå fast helt præcis, men der er nogle tegn der tyder på at sporten er mange tusinder af år gammel.

Hvornår blev fodbold opfundet?

Den moderne version af fodbold som vi kender den i dag bliver oftest dedikeret til England, som tilbage i 1863 spillede denne version af fodbold for første gang.

Derfor anses England som værende opfinderen af moderne fodbold, da de var de første til at udgive et officielt regelsæt som lagde grundlag for spillet helt op til nutiden.

Men hvis vi bare snakker fodbold helt grundlæggende, mener historikere at spillet faktisk stammer helt tilbage fra 2000 år f.Kr.

Her er der nemlig fundet beviser på at de gamle Ægyptere spillede et boldspil med fødderne, samt to mål som i stor grad ligner en helt grundlæggende version af den sport vi kalder fodbold i dag.

Disse ægyptere brugte en bold lavet af læder, papyrus og træ.

Der er også fundet tegn på at fodbold blev spillet i forskellige variationer i andre folkefærd som fx de gamle Kinesere, Aztekere og Mayaer.

Spillet menes for første gang at komme til Europa i det gamle romerrige, hvor det menes at romerne huggede hovedet af den engelske konge efter at have erobret England.

Det lyder meget makabert, men det var faktisk et grundlag for at udvikle en sport, da romerne synes det var noget så morsomt at sparke rundt med den afdøde konges hovede.

Fodbold er altså en sport der muligvis har den længste historie, hvilket primært skyldes spillets helt grundlæggende simpelhed, som gjorde det muligt at spille det selv flere tusinder af år tilbage i historien.

Tak til avXperten

Vi siger tak til avXperten for at støtte dette indlæg. Hos avXperten finder du alt indenfor smarte gadgets og kabler, som et effektivt netværkskabel.