sportsclub.dk

Hvor Stammer Fodbold Fra?

Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Fodbold er verdens mest populære sport, der spilles af millioner og atter af millioner i hele verden. Men hvor stammer den populære sport egentlig fra? Der er uden tvivl masser af lande og nationer, der gerne vil tage æren for at have opfundet fodbolden.

I denne artikel vil vi forsøge at afklare, hvor fodbold stammer fra.

Hvor stammer fodbold fra? Fodbold som vi kender det i dag blev opfundet i England, hvor FA i 1863 grundlagde de regler, der dannede grobund for det spil, vi kender i dag. I dag styres fodbolden af FIFA og IFAB, der står for at håndhæve henholdsvis konkurrencerne og reglerne.

Selvom fodbolden officielt stammer fra England, så har man naturligvis spillet det i forskellige former lang tid før 1863.

Det første spil, man kender til, der minder lidt om fodbold, fandt sted i det gamle Ægypten. Her havde man bolde lavet af læder, træ og papyrus. Ligeledes har man opdaget lignende boldspil i Kina, hos Aztekerne og hos Mayaerne.

De tidligere udgaver af fodbold har været præget af en stor mængde vold og kaos. Derfor valgte man engang i midten af 1800-tallet at standardisere reglerne for fodbold, der i høj grad blev spillet på de forskellige kostskoler i England.

Fodboldens regler

Fodboldens grundspil består af 17 grundregler, der gælder i alle af spillets former, også blandt yngre spillere, kvinder, mænd, seniorer, old-boys osv.

Reglerne dækker over følgende emner:

§1: Banen

§2: Bolden

§3: Spillerne

§4: Spillernes udstyr

§5: Dommeren

§6: Det øvrige dommerteam

§7: Spilletid

§8: Spillets igangsættelse

§9: Bolden i og ude af spil

§10: Betingelser for scoring af mål

§11: Offside

§12: Utilladelig Spillemåde

§13: Frispark

§14: Straffekast

§15: Indkast

§16: Målspark

§17: Hjørnespark

Tak til Carsound
Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til CarSound, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig.