sportsclub.dk

Hvor Mange Watt Træder En Cykelrytter? Se De Vilde Tal

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 10.09.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Hvor hurtigt en cykelrytter træder i pedalerne måles oftest ved at se på det watt-tal, som den enkelte cykelrytter producerer. Jo højere antal watt, jo mere effekt kommer der i pedalerne - og jo hurtigere kører den pågældende cykelrytter.

Der er stor forskel på, hvor trænet du er, samt i hvilken situation du cykler, når der ses på, hvor mange watt en cykelrytter træder. Herunder bliver en lang række af situationerne gennemgået, så det er nemmere at forholde sig til.

Så mange watt træder en cykelrytter med

Først og fremmest er der stor forskel på, hvor trænet den enkelte cykelrytter er, samt i hvilken situation man ser på watt-tallet. 

Hvis vi begynder med en motionscykelrytter i god form, så er tommelfingerreglen, at denne kan køre 250 watt i snit over en times kørsel. Er du nybegynder eller i knap så dårlig form, så vil watt-tallet være lavere. 

Sammenligner du med en professionel cykelrytter, så vil dette tal ligge på omkring de 400 - eller over, hvis der er tale om en watt-test på en times varighed. 

I 2015 var der stor debat, da det kom frem, at den nu fleredobbelte Tour de France-vinder, Chris Froome havde kørt med op til 525 watt - hvilket endda skulle være omkring 80% af hans kapacitet. Froome kunne dermed køre op til 656 watt.

Når man er oppe i det watt-tal, er der typisk tale om en spurt, hvor rytterne kun træder med det antal watt i meget kort tid. Spanske forskere målte i 2018 en effekt på over 1.200 watt i forbindelse med en spurt.

De fleste Tour de France-etaper gennemføres med et gennemsnit, der svarer til 200-300 watt, alt efter sværhedsgraden og antallet af udbrud. 

Mens den veltrænede motionsrytter kan holde en effekt på 250 watt over en times kørsel, så holder de professionelle denne effekt - eller højere, over fire timer.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til vores indlæg her. På avXpertens webshop finder du utallige smarte elektronikprodukter som grej til kontoret eller gamer rummet som fx en ny gaming stol, et nyt tastatur, musemåtte eller måske et headset.