sportsclub.dk

Hvad Træner Man Ved Cykling?

Billede: Pixabay
Udgivet d. 19.10.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Cykling er en fantastisk motionsform til dig, der elsker frisk luft, gerne vil træne alle de store muskelgrupper, og som måske har brug for en mere skånsom træningsform sammenlignet med eksempelvis løb. Det er også en træningsform, hvor alle kan være med, uanset alder og fysisk formåen, så kan (næsten) alle sætte sig op på jernhesten og cykle en tur. 

Hvad træner man ved cykling? Ved cykling træner man alle de større muskelgrupper i den nederste del af kroppen, heriblandt lår, mavemuskler, ryggen og sædemuskler. Cykling er også fremragende konditionstræning, der giver god fysisk form og forbrænder en masse kalorier. 

Når du cykler, så sætter du en masse gode reaktioner i kroppen i gang. Du får for det første bedre blodcirkulation, du får et mere roligt åndedræt, dit iltoptag bliver bedre, du blivers stærkere og mere udholden, din forbrænding bliver højere og du får et styrket immunforsvar, der giver en generelt bedre sundhed. 

Som nævnt tidligere, så er det også en rigtig god måde at træne effektivt, men skånsomt. Ved andre træningsformer vil man ofte få en masse hårde stød, der slider på dine led. Selvom du ikke får stødene, som du eksempelvis gør ved løb, så får du mindst lige så godt træning ud af det.