sportsclub.dk

Hvad Tjener En Cykelrytter? Se Tallene Her

Billede: Pixabay
Udgivet d. 08.07.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Der er stor forskel på både mediernes opmærksomhed og antallet af mønter i lønningsposen, når man ser på, hvad en cykelrytter tjener.

Hvad tjener en cykelrytter? Det kommer an på, hvor godt man gør sit job. Vi har samlet lønningerne for cykelrytterne i en oversigt herunder, så du kan se, om livet som professionel cykelrytter er den karrierevej, som du skal gå.

Så meget tjener en cykelrytter

Først og fremmest er der forskel på, hvilket hold du kører for. Kører du for et World Tour, Pro Tour eller et amatørhold, så er der meget stor forskel på, hvad du tjener. 

Derudover spiller din rolle på holdet også ind. Er du vandbærer, hjælperytter, toprytter (løjtnant) kaptajn eller ligefrem vinder af de store løb som VM eller en grand tour, så er din løn selvfølgelig afspejlet i det.

Hvis du kører for et Pro Tour-hold, så skal du ikke forvente at tjene over en halv million om året. Er du dygtig nok til at køre for et World Tour-hold, så kan du som vandbærer godt forvente at tjene mellem 400-500.000 kr. om året.

Kan du komme ud af den klasse og op som for eksempel hjælperytter, så er der et pænt lønhop. Her kan du tjene op til to-tre mio. kr. om året.

Hvorfor betyder etapesejre i de store løb så meget? Det er ikke kun præstigen og promoveringen af holdets sponsorer, der står på spil her. Kan du vinde etapesejre og køre med i klassementet, så kan din løn nemt komme op på otte til 12 mio. kr. om året. Er du derimod den rytter på holdet, som de andre kører for, altså kaptajnen, så kan du lægge op til otte mio. ekstra i lønningsposen - altså op til 20 mio. kr. om året.

Er du en af de få, der vinder de store etapeløb som Tour de France eller kan du tage en VM-titel, så kan du godt fordoble din løn som kaptajn. Ryttere som Chris Froome og Peter Sagan siges at have en årsløn på omkring de 40-50 mio. kr.

Tak for støtten

Vi takker lejfesttelt for deres støtte til dette indlæg. Find leje af service, telte, fadølsanlæg og alt andet til din næste store fest.